Friday, February 17, 2006

Lastest Post

Nih gambar aku amek kat Masjid Shah Alam, waktu abih semayang raya haji!

Apalah aku nak tulis dalam blog aku nih. Pagi ni kelas cik MAyu. MAsuk2 klas ja... terus dia citer pengalaman dia pagi tadi bebelum sampai ofis. CIk Mayu citer pagi ni dia accident. Di sebabkan jam teruk. Dia kena langgar dengan motor. Cik Mayu punya lah bengang!! kecian dia... keta dia calar.

OK lah... hmmm aku nak tulis apa nih!!

hah!! Rabu lepas, aku g bye2 kawan aku kat KLIA...Su, dia gi Adelaide amek medic. Kenai kat kem PKSN. Leh kata rapat gak lah. Dia bagi aku present. Dia bagi CD yang mengandungi gambar2 kitorang then dia bagi buku DR HM Tuah!! Tp I really love that CD. Memang meaningful giler la. Kekadang klu tengok CD tuh, rasa cam nak senyum...kekadang rasa sedih, cam nak nangis! Tp tak nangis la... cam nak nangis jer!! (control macho beb!!)

Aku sampai balik ke UiTM 11.55. Lima minit sebelum gate ditutup.

Semester ni aku ada beberapa projek bukan ilmiah but still UiTM punyer stuff la.

Projek 1) Lawatan ke UiTM di bawah Kelab Debat Kolej Perindu. So far, kertas kerja pun tak siap lagi. Tp menda kena aprove cepat. Mampus aku.
Projek 2) Menjadi Pengurus Pasukan Catur Kontigen Kolej Perindu semperna Sukan Antara Kolej.
Projek 3) Menubuhkan Kelab Catur peringkat UiTM Shah Alam. Itupun kalau Kelab itu x wujud lagi. So far, mengikut sources yang dipercayai, kelab ni masih belum wujud di Uitm SA.
Projek 4) Kalo bole, aku nak mengadakan Lawatan ke Luar negara bersama member2 kelas. Destinasinya tak tau lagi... kalau tak leh pi Australia, maybe pi Bangkok or Jakarta or Manila or Singapore.

So far... Projek 1 dan 2 memang dah aku diberi tangungjawab. DAn aku kena buat segera. Projek 3 dan 4 plak, aku yang tingin nak buat. Dengan pertolongan orang ramai, mesti jadi gak lah projek 3 dan 4.

Untuk the medical practitional wanna be, this is a msg 4 u!! The Govt. spends RM 2 million for u to be a medical doctor. So be one who can really help the govenerment to support its people in giving medical treatment to all and achieving the national aspiration. Once Malaysian always Malaysian.

Never forget ur family; parents, ur mom n dad. ur siblings, brothers and sister, who you can really really rely on, on any conditions and circumstances.

not also forgetting ur friends. You've here for me... when I was very very in need. I'll pay you back next time, InsyaALlah.

1 comments:

Muhibbah Wisata said...

Kalau nak melawat kat Sumatera Barat, sila hubungi :
PT. MUHIBBAH MULIA WISATA Tour and Travel
Jl. Urip Sumoharjo No.3 Bukittinggi – Sumatera Barat
Telp. +62 752 32999, 7020149
Fax +62 752 32999
E mail / YM : muhibbahbkt@yahoo.com
Mobile : +62 81363408670 ( Roni )